X
header one

Bekijk hier de laatste artikelen over onze producten en diensten.

Kleuren van geluid

Gehoorverlies veroorzaakt door lawaai: geluiden waarvan u niet wist dat ze uw gehoor beschadigen

Horen is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven, maar de meeste mensen realiseren zich niet wanneer ze hun oren beschadigen. Oorzaken van gehoorverlies zijn infecties, veroudering en hersenletsel, maar één van de meest voorkomende is blootstelling aan lawaai. Lawaai-geïnduceerd gehoorverlies kan zich ontwikkelen na één optreden van extreme blootstelling aan lawaai of na het luisteren naar zeer harde geluiden in de loop van de tijd. Iedereen heeft kleine haarcellen in het binnenoor (slakkenhuis) die trillen en een elektrisch signaal naar de gehoorzenuw sturen, zodat je het kunt horen. Verschillende groepen haarcellen zijn verantwoordelijk voor verschillende geluidsfrequenties. Na verloop van tijd, als genoeg van deze haarcellen beschadigd of defect zijn, resulteert dit in gehoorverlies.

Lees verder

Tips voor reizen met gehoorverlies

Reizen met gehoorverlies kan best uitdagend zijn. We geven u graag een aantal tips om het u zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Denk hierbij aan het voorbereiden van uw reis tot het bereiken van uw bestemming om te zorgen voor de tijd van uw leven tijdens uw vakantie.

Lees verder

Signia’s tips voor een gezellig kerstdiner met Styletto

Het familiediner is een belangrijke traditie tijdens de Nederlandse kerst, maar het kan een beetje manoeuvreren zijn om ervoor te zorgen dat de ervaring leuk is voor alle betrokkenen, inclusief uw slechthorende familielid. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat hij ook kan deelnemen aan het dinergesprek zonder dat u notities op servetten hoeft te schrijven.

Lees verder

Styletto Lifestyles: de dansinstructeur

Avontuurlijke mensen willen méér van een hoortoestel dan alleen goed horen. Een kristalhelder geluid en een stem die natuurlijk klinkt zijn uiteraard twee noodzakelijkheden, maar een oplaadbare batterij die hun levenstempo kan bijhouden is ook een vereiste. Mensen zoals danslerares Jade willen het alle drie.

Lees verder