X
Een speciale knop in de nieuwste versie van de Signia app zorgt voor een verbetering in het gehoor van dragers van hoortoestellen tijdens de COVID-19-pandemie.
2020-07-20

Tags

De nieuwe mondkapjesmodus van Signia helpt u te begrijpen wat mensen met een mondkapje zeggen

Een speciale knop in de nieuwste versie van de Signia app zorgt voor een verbetering in het gehoor van dragers van hoortoestellen tijdens de COVID-19-pandemie.

Of u nu slechthorend bent of niet, u heeft waarschijnlijk gemerkt dat het moeilijker kan zijn om te begrijpen wat mensen zeggen als ze een mondkapje dragen. Helaas is dit door de huidige COVID-19 pandemie een veel voorkomend probleem geworden. Vooral voor slechthorenden kan dit een hele uitdaging zijn – niemand wil mensen constant vragen om zichzelf te herhalen of hen te vragen hun mondkapje te verwijderen zodat ze begrepen kunnen worden.

Vanaf vandaag (20 juli 2020) is er een oplossing voor dit nieuwe probleem: de mondkapjesmodus in de nieuwste versie van de Signia app. Deze unieke functie is compatibel met alle Signia Xperience hoortoestellen voorzien van Bluetooth en stelt dragers van hoortoestellen in staat beter te begrijpen wat mensen met mondkapjes zeggen. Geactiveerd door een simpele tik op een knop in de app, zal de nieuwe mondkapjesmodus beschikbaar zijn.

Hoe mondkapjes het moeilijker maken om te begrijpen wat er wordt gezegd

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom deze mondkapjesmodus nu zo belangrijk is? Het antwoord is dat hoewel mondkapjes en fysieke afstand beiden essentieel zijn om ons te helpen elkaar te beschermen tegen een infectie met het coronavirus, ze ook een ernstige uitdaging vormen voor de spraakverstaanbaarheid voor iedereen met zelfs een licht gehoorverlies.

Door de mond te bedekken, beperken mondkapjes niet alleen belangrijke visuele signalen waar veel mensen met gehoorverlies op vertrouwen, waaronder liplezen. Het is ook bewezen dat ze spraak aanzienlijk dempen. Dit betekent dat zelfs mensen met een normaal gehoor een verminderd gehoorvermogen van ongeveer 30% kunnen ervaren wanneer ze praten met iemand die een masker draagt.

Gedempt geluid verwijderen zonder het masker te verwijderen

De nieuwe mondkapjesmodus van Signia biedt voor het eerst een speciale oplossing voor dit nieuwe probleem. De functionaliteit is beschikbaar in de Signia app onder het universele luisterprogramma en verschijnt op het scherm als een knop met een mondkapjespictogram rechtsboven naast de volumeregelaar. U kunt de mondkapjesmodus eenvoudig activeren door op de knop te tikken, die vervolgens van grijs naar rood verandert. Terwijl het is ingeschakeld, vangen de hoortoestellen spraak optimaal op, zodat de woorden duidelijker klinken en achtergrondgeluid wordt verminderd om u te helpen begrijpen wat er wordt gezegd. Voor het eerst kunt u het gedempte geluid verwijderen zonder het masker te verwijderen!

Wanneer u klaar bent met praten met de persoon die een masker draagt, kunt u de mondkapjesmodus net zo gemakkelijk deactiveren door gewoon opnieuw op de knop te tikken en deze wordt weer grijs. Met de hoortoestellen kunt u dan weer uw omgeving in natuurlijk klinkende harmonie horen, omdat u niet langer uw aandacht hoeft te richten op de spraaksignalen van één persoon gedempt door een mondkapje. De mondkapjesmodus wordt ook automatisch gedeactiveerd wanneer u de instellingen van het hoortoestel in de app wijzigt, bijvoorbeeld het resetten van het hoortoestel of het veranderen van het luisterprogramma.

De nieuwe mondkapjes knop is beschikbaar voor de Signia hoortoestellen Styletto X, Pure Charge & Go X en Pure 312 X. De minimale besturingssysteemvereisten voor uw smartphone of tablet, zodat u de mondkapjesmodus in de Signia app kunt gebruiken, zijn Android 6.0 of iOS 11 .

Ontdek vandaag nog de revolutionaire mondkapjesmodus van Signia Xperience hoortoestellen via de Signia app.

Als u meer wilt weten over Signia Xperience hoortoestellen, kunt u uw dichtstbijzijnde audicien vinden via onze gebruiksvriendelijke online Store Locator.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte