X
Reizen met gehoorverlies kan best uitdagend zijn. We geven u graag een aantal tips om het u zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken.
2018-12-24

Tags

Tips voor reizen met gehoorverlies

Reizen met gehoorverlies kan best uitdagend zijn. We geven u graag een aantal tips om het u zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Denk hierbij aan het voorbereiden van uw reis tot het bereiken van uw bestemming om te zorgen voor de tijd van uw leven tijdens uw vakantie.

Reizen met gehoorverlies kan best uitdagend zijn. We geven u graag een aantal tips om het u zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Denk hierbij aan het voorbereiden van uw reis tot het bereiken van uw bestemming om te zorgen voor de tijd van uw leven tijdens uw vakantie.

Elke reis of vakantie is leuk, maar voor mensen met gehoorverlies kan reizen ook heel spannend zijn. Het goede nieuws is dat u zich geen zorgen hoeft te maken. We hebben een lijst met tips samengesteld voor het reizen met gehoorverlies.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zoals bij veel zaken in het leven, is een goede voorbereiding het halve werk, en het is niet anders als het gaat om reizen met gehoorverlies. Hieronder hebben we een lijst met reistips samengesteld voor mensen die slechthorend zijn.

 • Bezoek uw audicien: het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hoortoestellen net zo goed zijn voorbereid op uw reis als u bent. Maak van tevoren een afspraak en vraag om accessoires (zoals Bluetooth® draadloze connectiviteit met TV’s en smartphones, een trilalarm en FM-systemen.) Deze kunnen u helpen uw verblijf nog aangenamer te maken.
 • Inpakken: vergeet niet om extra batterijen en slangetjes mee te nemen en vergeet niet om deze op te bergen in uw handbagage omdat uw ruimbagage zoek kan raken. Denk ook aan een beschermende waterdichte reistas en een reiniging set. Het is ook een goed idee om een droogsysteem mee te nemen als u deze heeft. Zeker als u naar een vochtige, warme en tropische omgeving reist.
 • Denk eraan om een reisstekker mee te nemen om te zorgen dat u oplaadbare batterijen en andere hulpmiddelen kunt opladen wanneer u internationaal reist

Op het vliegveld

 • Druk uw reserveringen en tickets van tevoren af ​​of zet deze op uw telefoon: dit maakt het gemakkelijker om ze aan het luchthavenpersoneel te laten zien en zorgt dus voor soepel inchecken.
 • Wees niet bang om een ​​medewerker van de luchtvaartmaatschappij of mede-reiziger te vertellen over uw gehoorverlies. Zij kunnen u helpen ervoor te zorgen dat u geen veranderingen in de vertrektijden/gates of vertragingen mist.
 • Omarm uw gehoorverlies: mensen die slechthorend zijn, hoeven daar niet voor terug te deinzen. De meerderheid van de mensen helpt u graag op alle mogelijke manieren.
 • Controleer uw stoel: vergeet niet om uw stoelkeuze te controleren tijdens het vliegen. Mensen met gehoorverlies kunnen niet bij de nooduitgang stoelen zitten. Zorg ervoor dat u het personeel informeert als u deze stoel toegewezen heeft gekregen.
 • Het is belangrijk om uw hoortoestellen tijdens vluchten niet uit te doen of uit te schakelen. Op deze manier mist u geen belangrijke informatie.
 • Schakel in het vliegtuig de myControl app naar vliegtuigmodus: Wanneer uw hoortoestellen gekoppeld zijn met Bluetooth aan uw smartphone of tablet, is het bij sommige luchtvaartmaatschappijen verplicht om de vliegtuigmodus in te schakelen.
 • Als u met de bus of trein reist en de stops worden niet visueel aangegeven, vraag dan iemand die naast u zit om u te laten weten wanneer uw stop eraan komt. Als alternatief kunt u ook proberen het aantal haltes te tellen totdat het uw tijd is om uit te stappen.

Op de bestemming

 • Wanneer u een dagtocht maakt door steden of dorpen, kunnen FM-luistersystemen u helpen het commentaar te horen. Vraag de touroperator om uw microfoon te gebruiken, waarmee u via de ontvanger van uw hoortoestel naar de presentatie kunt luisteren.
 • Vergeet niet de medewerkers van uw hotel te informeren over uw gehoorverlies. Dit dienen zij te weten in noodgevallen.
 • De laatste reistip voor reizen met gehoorverlies is belangrijk: pleit voor uzelf. Wanneer u dit doet, wordt reizen gemakkelijker voor uzelf en voor de mensen om u heen.

Wij wensen u een fijne reis!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte