X
Het familiediner is een belangrijke traditie tijdens de Nederlandse kerst, maar het kan een beetje manoeuvreren zijn om ervoor te zorgen dat de ervaring leuk is voor alle betrokkenen, inclusief uw slechthorende familielid.
2018-12-20

Tags

Signia’s tips voor een gezellig kerstdiner met Styletto

Het familiediner is een belangrijke traditie tijdens de Nederlandse kerst, maar het kan een beetje manoeuvreren zijn om ervoor te zorgen dat de ervaring leuk is voor alle betrokkenen, inclusief uw slechthorende familielid. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat hij ook kan deelnemen aan het dinergesprek zonder dat u notities op servetten hoeft te schrijven.

Het familiediner is een belangrijke traditie tijdens de Nederlandse kerst, maar het kan een beetje manoeuvreren zijn om ervoor te zorgen dat de ervaring leuk is voor alle betrokkenen, inclusief uw slechthorende familielid. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat hij ook kan deelnemen aan het dinergesprek zonder dat u notities op servetten hoeft te schrijven.

Voordat u het kerstdiner plant, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de gehele familie meegaand en begripvol is en rekening houdt met het slechthorende familielid tijdens deze gezellige dag. Er zijn echter nog veel meer factoren die gezamenlijk het kerstdiner tot een succes maken.

Zelfs mensen zonder gehoorverlies kunnen nerveus zijn of zich verloren voelen aan een gigantische tafel vol mensen. Wij geven u enkele tips om ervoor te zorgen dat uw dinerervaring zo aangenaam mogelijk is.

Let op de locatie van uw diner

Of u nu gaat eten in een restaurant of bij uw familie thuis, let goed op met het bepalen van de locatie. Achtergrondgeluid kan afleidend zijn en het voor mensen met gehoorverlies moeilijk maken om te begrijpen wat hun gesprekspartner zegt. Hoewel Signia’s Styletto een uitstekend spraakverstaan ​​biedt bij lawaai, horen we allemaal graag onze gesprekspartners zonder veel lawaai om ons heen.

Gaat u eten in een restaurant? Probeer een tafel te reserveren ver weg van mogelijke stoorzenders. Deze stoorzenders kunnen de ingang, de keuken of de personeelsruimte zijn. Als dit mogelijk is, vraag dan om een ​​tafel in een rustige hoek en vraag vriendelijk om de omliggende tafels vrij te houden van grote groepen mensen. En probeer, indien mogelijk, de drukte te vermijden tijdens de piekuren voor lunch en diner.

Styletto van Signia is zo ontworpen dat de hearwear focust op datgene waar de drager naar kijkt. Doordat de drager zich zo positioneert dat de meeste achtergrondruis van achter komt, helpt hij de Styletto om te concentreren op wat hij graag wil verstaan.

Gebruik meer kerstverlichting

Voor veel mensen die slechthorend zijn, kan het zien van het gezicht (en dan vooral de lippen) van de gesprekspartner helpen om te begrijpen wat diegene zegt. Terwijl hoortoestellen nauwkeurig geluid overbrengen, is de combinatie van visuele en auditieve communicatie een natuurlijk instinct voor ons. Het kan echter moeilijk zijn om naar het gezicht van de andere persoon te kijken als er (te) weinig sfeerverlichting is of juist te veel.

Gebruik bij de kerstdecoratie rondom de eettafel dus voldoende verlichting, of probeer in een restaurant een tafel te kiezen met voldoende verlichting. Zo kan uw slechthorende familielid het gezicht van zijn dinerpartners zien, waardoor het visueel eenvoudiger is om met hem te communiceren.

Vooruit plannen

Probeer zoveel mogelijk de restaurants te bezoeken voor u een reservering maakt. Kleine, luidruchtige eetcafés zijn misschien niet de ideale locatie voor iemand met gehoorverlies en op luide plekken zoals sportbars is het voor mensen zonder gehoorverlies al moeilijk genoeg om gesprekken te voeren.

Als het lukt, plaats dan uw reservering in een rustig restaurant. Laat het personeel van tevoren weten wat de situatie is, zodat ze zich kunnen voorbereiden en rekening kunnen houden met uw slechthorende familielid. Wees niet bang om dingen te vragen die uw familie kunnen helpen om van het kerstdiner een groot feest te maken. Dit kan zachtere achtergrondmuziek, een geschreven lijst met specials en zelfs een specifieke tafel zijn.

Dineer in kleinere groepjes

Met te veel overlappende stemmen, kan het moeilijk zijn om je weg te vinden in de zee van gesprekken. Probeer daarom de grote familie in kleinere groepjes op te delen tijdens het kerstdiner. Dit maakt het voor uw slechthorende familielid gemakkelijker om de gesprekken te volgen.

Is het niet mogelijk de grote familie in kleinere groepjes op te delen? Let er dan op dat niet iedereen door elkaar spreekt, maar vraag beleefd of men één voor één wilt spreken.

Een bijkomend voordeel: door het aantal onderbrekingen te verminderen, ontstaat voor iedereen een minder chaotische eetsituatie en hoeft dit jaar het kerstdiner niet meer uit te lopen op één grote discussie.

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte