X
Want the best tinnitus treatment in 2020? Find out how hearing aids for tinnitus can minimize your symptoms permanently. Contact Signia to learn more now!
2020-02-05

Tags

Wat is de beste behandeling voor tinnitus in 2020?

Tinnitus voor eens en voor altijd aanpakken met de nieuwste behandelingen in 2020.

Tinnitus, gekenmerkt door hinderlijke geluiden, kan een frustrerend en beangstigend symptoom van gehoorverlies zijn. Mensen die hieraan lijden ‘horen’ meestal geluiden als suizen, piepen, zoemen, fluiten, ruisen of rinkelen, terwijl er geen echte externe bron voor deze geluiden is.

Tinnitus kan zich in één of beide oren manifesteren en is bij de ene persoon met tussenpozen aanwezig en bij de ander constant. Veel mensen geven aan dat tinnitus het lastig maakt om met andere mensen te praten. Daarnaast heeft het negatieve gevolgen voor hun concentratie, slaap en zelfs hun geheugen.

Gelukkig zijn er nieuwe behandelingen waarmee patiënten een leven kunnen leiden dat nagenoeg vrij is van tinnitus. Doordat de gebruikelijke ‘tinnitusgeluiden’ worden geminimaliseerd of helemaal verdwijnen, kan de behandeling uw leven totaal veranderen.

Wat zijn de oorzaken van tinnitus?

Om de beste behandeling voor tinnitus te vinden, is het belangrijk te begrijpen waardoor de klachten worden veroorzaakt. Tinnitus kan verschillende oorzaken hebben, maar wordt in veruit de meeste gevallen veroorzaakt door gehoorverlies. Sommige mensen kunnen tinnitus ontwikkelen ten gevolge van andere gezondheidsproblemen, zoals TMD (temporomandibulaire disfunctie) of de ziekte van Menière, maar bij de meeste mensen gaat tinnitus gepaard met gehoorverlies.

Gehoorverlies doet zich meestal voor doordat haarcellen in het binnenoor beschadigd raken. Als deze minuscule haartjes beschadigd of gebroken zijn, kunnen ze niet meer meebewegen op geluidsgolven. Hierdoor kan uw gehoorzenuw geen signalen meer naar uw hersenen sturen die u normaal gesproken als geluid zou interpreteren.

Afhankelijk van de mate waarin de haarcellen beschadigd zijn, kunnen ze de verkeerde signalen naar uw hersenen sturen, waardoor vervelende geluiden ontstaan die u kent als tinnitus. Een andere mogelijkheid is dat de hersenen proberen geluid te creëren wanneer de verwachte input van geluid achterwege blijft. In feite ontvangen de hersenen dan geen input van de gehoorzenuw doordat de haarcellen in het binnenoor beschadigd zijn. Het gevolg is dat de hersenen proberen de situatie te corrigeren door zelf geluid voort te brengen, zoals suizen, zoemen, fluiten of piepen in het oor.

Als tinnitus samenhangt met gehoorverlies, zijn er gelukkig oplossingen beschikbaar. Bij Signia werkt een team met vakkundige tinnitus-experts die voortdurend werken aan geavanceerde vormen van behandeling.

Bekijk de beste tinnitusbehandelingen van 2020

Als tinnitus wordt veroorzaakt door gehoorverlies kunnen de klachten verlicht worden door uw gehoor te verbeteren. Daarom is het dragen van een hoortoestel vaak de eerste behandeling die moet worden toegepast.

Elk hoortoestel kan in principe tinnitusklachten verminderen door uw gehoorfunctie te verbeteren, maar Signia heeft hoortoestellen met functies die speciaal bedoeld zijn voor het tegengaan van tinnitus. Deze hoortoestellen zijn speciaal ontwikkeld om de gehoorfunctie te verbeteren en tinnitusklachten te verminderen. Daarom zouden ze voor u wel eens de meest effectieve manier kunnen zijn om de vervelende geluiden in uw oren op te lossen.

Wat voor u de beste behandeling van tinnitus is, is afhankelijk van de oorzaak van uw klachten. Als u bijvoorbeeld tinnitus hebt als bijwerking van medicatie, kunt u wellicht de dosering verlagen of overgaan op alternatieve medicatie om de tinnitusklachten te verminderen. Het kan ook zijn dat de tinnitus wordt veroorzaakt door een neurologisch probleem of structurele afwijking. In dat geval zou een chirurgische ingreep de onderliggende oorzaak kunnen wegnemen en uw klachten verminderen.

Ook cognitieve gedragstherapie is een effectieve manier om de impact van tinnitus op uw dagelijks leven te minimaliseren. Doordat u leert omgaan met de vervelende geluiden in uw oren, bent u beter in staat de geluiden te negeren. Daardoor wordt uw dagelijkse leven niet meer zo negatief beïnvloed door tinnitus.

Voor de meeste mensen is echter het dragen van een hoortoestel de meest effectieve manier om tinnitus tegen te gaan. Door uw gehoorverlies te behandelen, kunt u de oorzaak van uw tinnitusklachten aanpakken en die aanzienlijk beperken.

Als de hersenen geluiden ‘produceren’ omdat u door gehoorverlies minder externe geluiden oppikt, kunt u door het verbeteren van uw gehoorfunctie zorgen dat uw hersenen niet meer op die manier gedwongen zijn te reageren. En als het gehoorverlies en de tinnitus zich voordoen omdat er als gevolg van beschadigde haarcellen onjuiste signalen naar de hersenen worden gestuurd, zullen de signalen door het dragen van een hoortoestel verbeteren, waardoor de tinnitusklachten afnemen.

Daarnaast worden uw hersenen door het hoortoestel afgeleid van het gepiep, gezoem, gefluit, geruis of andere geluiden in uw oren. Ook al blijven deze geluiden aanwezig, door het dragen van een hoortoestel voor tinnitus veroorzaken ze minder hinder. In de loop van de tijd zult u door het dragen van speciale hoortoestellen voor tinnitus de symptomen ervan mogelijk helemaal kunnen negeren en verdwijnen de hinderlijke geluiden volledig.

Een hoortoestel voor tinnitus kiezen

Door een speciaal voor tinnituspatiënten ontwikkeld hoortoestel te kiezen, gaat u de tinnitus maximaal tegen. We begrijpen helemaal hoeveel impact tinnitus op uw leven kan hebben. Daarom bieden onze hoortoestellen speciale tinnitus-signalen.

Deze signalen, geschikt voor mensen met tonale, maar ook non-tonale tinnitus, vermengen zich met de eigen tinnitus-geluiden en bieden daardoor afleiding. Wanneer u voor een van onze hoortoestellen kiest, hebt u de keuze uit vijf statische therapeutische geluiden en vier therapeutische geluiden van de zee.

De nieuwste ontwikkeling in hoortoestellen voor tinnitus is onze exclusieve ingebouwde Tinnitus Notch Therapy. Door een combinatie van de nieuwste technologie en voortschrijdend wetenschappelijk inzicht is Notch Therapy in staat tinnitusgeluiden te verminderen zonder dat daarvoor extra geluiden hoeven te worden toegevoegd.

Dit is de meest onopvallende manier om tinnitus aan te pakken. Bij deze manier van tinnitusbestrijding hoort u geen extra geluidssignalen. Onze Notch Therapy voorkomt juist overstimulatie en geeft uw hersenen de gelegenheid om opnieuw te leren tinnitus-symptomen, zoals een piep in de oren, te negeren. Notch Therapy biedt verlichting op korte en lange termijn en is daardoor een radicaal andere oplossing.

We hebben veel van onze hoortoestellen uitgerust met de allernieuwste tinnitus-technologie, zodat u een ruime keus aan discreet vormgegeven hoortoestellen heeft. U kunt kiezen uit allerlei modellen. Bovendien kunt u de hoortoestellen volledig op afstand bedienen via speciale apps op uw mobiele telefoon.

Neem contact op

Als u vermoedt dat u tinnitus hebt of als u effectievere manieren zoekt om met uw klachten om te gaan, kunt u vandaag nog naar uw audicien. Onze specialisten kunnen u tips en advies geven om uw klachten te beperken.

Bekijk nu onze tinnitus-hoortoestellen en bereid u voor op een rustig 2020. Kijk voor meer informatie op onze website of gebruik de store locator en ontdek hoe we u kunnen ondersteunen bij het tegengaan van uw tinnitus.