X

Styletto Stories

Waarom we het geluid van onze eigen stem niet altijd als prettig ervaren

Veel mensen kiezen ervoor om geen hoortoestellen te dragen vanwege het geluid van hun eigen stem. Voor deze mensen en veel anderen is OVP (Own Voice Processing) van Signia een grote doorbraak.

Lees verder

Styletto Lifestyles: de dansinstructeur

Avontuurlijke mensen willen méér van een hoortoestel dan alleen goed horen. Een kristalhelder geluid en een stem die natuurlijk klinkt zijn uiteraard twee noodzakelijkheden, maar een oplaadbare batterij die hun levenstempo kan bijhouden is ook een vereiste. Mensen zoals danslerares Jade willen het alle drie.

Lees verder

Styletto Lifestyles: de Personal Trainer

Een persoonlijke trainer als Tom is veel onderweg. Hij ziet veel van de wereld, maar wil de wereld ook horen. Met Styletto van Signia kan hij dát precies blijven doen.

Lees verder

Styletto Lifestyles: De modeontwerper

Esthetiek is een serieuze zaak voor sommige mensen. Bijvoorbeeld voor modeontwerper Cathy. Voor haar werk moet ze precies begrijpen wat schoonheid betekent; wat dingen mooi maakt. Ook voor mensen met een scherp gevoel voor stijl, heeft Signia nu een hoortoestel dat past bij hun zelfbeeld. Styletto is meer dan een hoortoestel, het is high-tech oormode.

Lees verder

Praten over gehoorverlies verbreekt taboe

Een minder goed werkend gehoor heeft invloed op veel aspecten van het leven. Op het werk of sociaal contact en zelf op het sporten bijvoorbeeld als je samen met iemand rent en dan wil praten. Maar het hoeft je niet te stoppen. Margreet van Hemmen traint met haar gehoorverlies voor het lopen van marathons en blijft tijdens dat trainen praten.

Lees verder

Modern interieur mét fijne akoestiek

Audioloog en kunstenaar Dyon Scheijen maakt van akoestische panelen moderne kunst. Zijn doel is mensen beter te laten horen. “In een ruimte zonder gordijnen of tapijt absorberen mijn doeken geluidstrillingen en verdwijnt de echo.”

Lees verder

Kies een sieraad dat bij je gezicht past

Nieuwe hoortoestellen zijn als sieraden: ze vallen op. Edelsmid Marit de Koomen is al 22 jaar mede-eigenaar van het succesvolle sieradenmerk BLGK. Op bezoek in haar atelier vertelt ze hoe je een sieraad uitkiest dat bij je past. “Ga het liefste voor een contrast.”

Lees verder

Hier hoor je de muziek het mooist

De beste concertzaal van de wereld staat volgens directeur van Het Concertgebouw Simon Reinink natuurlijk in Amsterdam. Maar hij kan zo nog vier andere topzalen noemen. En hij kent het geheim van kwaliteit. “De akoestiek is vaak een enorme toevalstreffer.”

Lees verder

Slank, kleurtje, mooi materiaal: designtrends in wearable tech

Wearable technologie is hot. Dit soort tech dat je op je lijf draagt is er om het leven makkelijker te maken of beter te presteren. Maar het moet wel mooi zijn, en duurzaam natuurlijk. Wat zijn de trends?

Lees verder

Op je werk of tijdens het studeren: muziek aan of uit?

Loop op een willekeurige school een studiezaal in, of kijk naar een gemiddelde kantoortuin, en zie daar het bewijs: studenten en werknemers lijken niet meer zonder muziek te kunnen. Als er al geen muziek op staat, hebben mensen wel koptelefoons op. Soms zelfs allebei.

Lees verder

Zo bescherm je je gehoor tijdens het sporten

Wie dacht dat zijn of haar oren altijd veilig zijn tijdens het sporten, heeft het helaas mis. Zelfs bij sporten waarvan je het niet zou verwachten, zijn er risico’s. Maar je oren helpen is gelukkig eenvoudig. Zo bescherm je je oren tijdens het sporten.

Lees verder