X

Styletto Stories

Slapeloosheid en vermoeidheid vermijden - Hoe te slapen met tinnitus.

Veel mensen die worstelen met tinnitus lijden aan slapeloosheid of andere slaapproblemen. Het kan moeilijk zijn om schapen te tellen als uw oren rinkelen, dus Signia biedt u graag enkele tips om u te helpen in slaap te vallen.

Lees verder

Tinnitus: wat is het en hoe kun je eraan komen?

Als je zelf last hebt van oorsuizen vraag je je misschien af hoe je eraan komt en waarom je deze aandoening hebt. Hoewel er veel aanleidingen zijn die tot tinnitus kunnen leiden, zijn hier enkele factoren die bijdragen.

Lees verder

Gehoorverlies veroorzaakt door lawaai: geluiden waarvan u niet wist dat ze uw gehoor beschadigen

Horen is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven, maar de meeste mensen realiseren zich niet wanneer ze hun oren beschadigen. Oorzaken van gehoorverlies zijn infecties, veroudering en hersenletsel, maar één van de meest voorkomende is blootstelling aan lawaai. Lawaai-geïnduceerd gehoorverlies kan zich ontwikkelen na één optreden van extreme blootstelling aan lawaai of na het luisteren naar zeer harde geluiden in de loop van de tijd. Iedereen heeft kleine haarcellen in het binnenoor (slakkenhuis) die trillen en een elektrisch signaal naar de gehoorzenuw sturen, zodat je het kunt horen. Verschillende groepen haarcellen zijn verantwoordelijk voor verschillende geluidsfrequenties. Na verloop van tijd, als genoeg van deze haarcellen beschadigd of defect zijn, resulteert dit in gehoorverlies.

Lees verder

Tips voor reizen met gehoorverlies

Reizen met gehoorverlies kan best uitdagend zijn. We geven u graag een aantal tips om het u zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Denk hierbij aan het voorbereiden van uw reis tot het bereiken van uw bestemming om te zorgen voor de tijd van uw leven tijdens uw vakantie.

Lees verder

Signia’s tips voor een gezellig kerstdiner met Styletto

Het familiediner is een belangrijke traditie tijdens de Nederlandse kerst, maar het kan een beetje manoeuvreren zijn om ervoor te zorgen dat de ervaring leuk is voor alle betrokkenen, inclusief uw slechthorende familielid. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat hij ook kan deelnemen aan het dinergesprek zonder dat u notities op servetten hoeft te schrijven.

Lees verder

Waarom we het geluid van onze eigen stem niet altijd als prettig ervaren

Veel mensen kiezen ervoor om geen hoortoestellen te dragen vanwege het geluid van hun eigen stem. Voor deze mensen en veel anderen is OVP (Own Voice Processing) van Signia een grote doorbraak.

Lees verder

Styletto Lifestyles: de dansinstructeur

Avontuurlijke mensen willen méér van een hoortoestel dan alleen goed horen. Een kristalhelder geluid en een stem die natuurlijk klinkt zijn uiteraard twee noodzakelijkheden, maar een oplaadbare batterij die hun levenstempo kan bijhouden is ook een vereiste. Mensen zoals danslerares Jade willen het alle drie.

Lees verder

Styletto Lifestyles: de Personal Trainer

Een persoonlijke trainer als Tom is veel onderweg. Hij ziet veel van de wereld, maar wil de wereld ook horen. Met Styletto van Signia kan hij dát precies blijven doen.

Lees verder

Styletto Lifestyles: De modeontwerper

Esthetiek is een serieuze zaak voor sommige mensen. Bijvoorbeeld voor modeontwerper Cathy. Voor haar werk moet ze precies begrijpen wat schoonheid betekent; wat dingen mooi maakt. Ook voor mensen met een scherp gevoel voor stijl, heeft Signia nu een hoortoestel dat past bij hun zelfbeeld. Styletto is meer dan een hoortoestel, het is high-tech oormode.

Lees verder

Praten over gehoorverlies verbreekt taboe

Een minder goed werkend gehoor heeft invloed op veel aspecten van het leven. Op het werk of sociaal contact en zelf op het sporten bijvoorbeeld als je samen met iemand rent en dan wil praten. Maar het hoeft je niet te stoppen. Margreet van Hemmen traint met haar gehoorverlies voor het lopen van marathons en blijft tijdens dat trainen praten.

Lees verder

Modern interieur mét fijne akoestiek

Audioloog en kunstenaar Dyon Scheijen maakt van akoestische panelen moderne kunst. Zijn doel is mensen beter te laten horen. “In een ruimte zonder gordijnen of tapijt absorberen mijn doeken geluidstrillingen en verdwijnt de echo.”

Lees verder

Kies een sieraad dat bij je gezicht past

Nieuwe hoortoestellen zijn als sieraden: ze vallen op. Edelsmid Marit de Koomen is al 22 jaar mede-eigenaar van het succesvolle sieradenmerk BLGK. Op bezoek in haar atelier vertelt ze hoe je een sieraad uitkiest dat bij je past. “Ga het liefste voor een contrast.”

Lees verder

Hier hoor je de muziek het mooist

De beste concertzaal van de wereld staat volgens directeur van Het Concertgebouw Simon Reinink natuurlijk in Amsterdam. Maar hij kan zo nog vier andere topzalen noemen. En hij kent het geheim van kwaliteit. “De akoestiek is vaak een enorme toevalstreffer.”

Lees verder

Slank, kleurtje, mooi materiaal: designtrends in wearable tech

Wearable technologie is hot. Dit soort tech dat je op je lijf draagt is er om het leven makkelijker te maken of beter te presteren. Maar het moet wel mooi zijn, en duurzaam natuurlijk. Wat zijn de trends?

Lees verder

Op je werk of tijdens het studeren: muziek aan of uit?

Loop op een willekeurige school een studiezaal in, of kijk naar een gemiddelde kantoortuin, en zie daar het bewijs: studenten en werknemers lijken niet meer zonder muziek te kunnen. Als er al geen muziek op staat, hebben mensen wel koptelefoons op. Soms zelfs allebei.

Lees verder

Zo bescherm je je gehoor tijdens het sporten

Wie dacht dat zijn of haar oren altijd veilig zijn tijdens het sporten, heeft het helaas mis. Zelfs bij sporten waarvan je het niet zou verwachten, zijn er risico’s. Maar je oren helpen is gelukkig eenvoudig. Zo bescherm je je oren tijdens het sporten.

Lees verder